Railroad Revolution

Het nieuwste spel van de uitgever What’s Your Game?

Als je hun vorige spellen kent (Madeira, Nippon, Signorie,  Zhanguo …) dan vermoed je dat het weer zo’n heerlijke hersenkraker wordt.
Inderdaad het zo efficiënt mogelijk uitbouwen van je spoornetwerk en de telegraaf afdelingen zorgt voor veel wenkbrauw gefrons en diepe zuchten.

Elke speler moet steeds minstens 4 werkers ter beschikking hebben. In zijn beurt moet hij  1 werker uit zijn voorraad op een van de 4 hoofdacties plaatsen. 
Zijn alle werkers geplaatst dan komen die terug ter beschikking.

Bij het plaatsen van zijn werker kan de speler kiezen :
Op het actieveld station : waardoor hij een station kan bouwen in een stad waarmee zijn spoorlijn is verbonden.
Op het actieveld spoorlijn :waardoor men zijn spoornetwerk uitbreidt.
Op het actieveld telegraaf : je bouwt een telegraaf kantoor
Op het actieveld  verkoopkantoor : waar je of een spoor of een station verkoopt om geld te bekomen

Onder elk van deze 4 hoofdactie plaatsen is er een bijkomende effecten zone die je kan gebruiken. Het soort effect is afhankelijk van het kleur van je ingezette werker.

Ook in dit spel geldt dat wie het eerst boert het eerst maalt dus als eerste iets realiseren loont.
Zoals in het echte leven kost alles geld en hierbij is het verwerven van aandelen niet te versmaden want die kan je steeds verkopen bij geld gebrek of gebruiken bij het afsluiten van een deal.
Het bekomen van de “juist gekleurde” werkers, het verbinden van de juiste steden met een spoornetwerk en het bouwen van stations in de gewenste steden is je doel want het vervullen van een “ Company Milestone” is ook een beetje een mijlpaal in de weg naar de overwinning.

Abonneren op RSS - Railroad Revolution