Formula Dé 2016: Race #3

De verre reis naar Shanghai - de tweede meest bevolkte Chinese metropolis - bleek in deze onzekere tijden vol terrorisme een continent te ver voor verscheidene van onze racers - eigenaardig gezien de vorige race in Maleisië was doorgegaan. Piet en Sébastien — nummers 1 en 2 in de tussenstand — waren afwezig. De overige racers waren vooral zeer tevreden met de jammerlijke afwezigheid van leider Snow White. Ze zetten dan ook volop in op het sprokkelen van de nodige punten om hem van de leiderstroon te stoten.

De eerste ronde van de race verliep zonder noemenswaardige incidenten. Lola schiet het sterkste van al uit de startblokken en neemt meteen de leiding. Ze behoudt die positie de volledige eerste ronde. Aan het eind van die eerste ronde staat zij aan de leiding met Koen. Blackie, Roodkapje en Racethijs vormen een muurtje vanachter voor het geval dat Piet plots uit het niets op de baan zou verschijnen. 

Uiteindelijk slaat het drama toe op in de eerste bocht van de tweede ronde. Racethijs valt uit. Koen voorspelt een van de drie keren het resultaat dat hij absoluut niet mag gooien om in de race te blijven. 

In de loop van de tweede ronde slaagt Roodkapje erin om tegen alle verwachtingen de leiding te nemen en voor het eerst in haar racecarrière de volle pot van acht punten mee te nemen! Adriaan keek en hij zag dat het goed was. Blackie wordt blijmoedig nummer 2. Gevolgd door Heidi en hekkensluiter Koen.

Verslag door Lawrence Van Haecke.

Tags: