Formula Dé - Race #3

27 juni 2014 - Na een korte zomerdrink verschijnen alle racers aan de start in Barcelona op een circuit die vorig jaar nog zijn honderdjarig bestaan mocht vieren als een van de oudste circuits in Europa. Geen enkele van de racers’ eega's waren dit maal jarig en ondanks een visuele handicap verscheen ook team Ikea aan de start. Zelfs een piloot-op-pensioen deed voor de gelegenheid een korte acte de présence net voor de race, wat meteen ook de Vloek van Stef over het gebeuren liet neerdalen. 

Doctor Blackie start sterk in pole position, gevolgd door Piet die deze keer zonder fail-start over de meet gaat. Terwijl Thijs al carrosserieschade oploopt voor hij technisch gezien aan de eerste ronde beging ervaart Dalys een bijzondere eerste keer… slipstreamen. De eerste bocht kunnen we beter de eerste bots gaan noemen maar vrijwel iedereen komt eruit zonder kleerscheuren en Sébastien en Piet nemen de leiding terwijl de andere racers aanmodderen in de eerste stretch. Enkel Doctor Blackie weet zich nagenoeg uit het peloton te sleuren terwijl beide voorgenoemden een heus gat slaan tussen de echte racers en… de rest. 

Sébastien - ik bouw vlug dat kastje even - Ikea wordt zowaar overmoedig en zoeft met een dikke dertig maar liefst zeven plaatsen de bocht uit, genoeg om zijn wagen in één ruk in een wrak om te toveren en roemloos spint waardoor Snow White en Blackie hem makkelijk passeren. Team Ikea herpakt zich redelijk maar Doctor Blackie maakt een inschattingsfout en Piet kan ver uitlopen, iets waar tijdens de rest van de race nog weinig verandering in komt.

Terwijl Eikelstone en Pepsithijs strijden om de laatste plaats en Lola Ferrari het volle effect van de Vloek van Stef over zich heen krijgt rijden we de tweede ronde in. Piet kiest klassiek om niet te pitsen terwijl menig wrak de pitlane inrijdt voor de nodige herstellingen. De bookmakers aanvaarden ondertussen weddenschappen of Piet al dan niet Thijs zal dubbelen in wat een historische (rampzalige!) tweede ronde zou worden. 

Ook Dalys en Johan kiezen ervoor zonder pitstop door te rijden, waardoor dalys even haar kleine vriend voorbijrijdt en zo in tweede positie komt maar mede door het geflirt van concullega Piet raakt ze even van haar water en spint ook Dalys roemloos de bocht uit, gevolgd door een tweede spin een enkele bocht later. We kunnen alleen maar raden wat Piet die dag in haar oor fluisterde maar indruk had het alvast gemaakt. 

Achterin de race slaagt ook Eikelstone erin om te spinnen, wat de spin-counter op vier brengt en het huidige spin-record verdubbeld terwijl Lola een record aan Stefkes-in-een-rij aaneen naait en Stickie en Pepsithijs traag maar zeker naar voor komen. Sneeuw-wit-pietje voelt zich een beetje genegeerd en neemt een onnodig risico waardoor hij net zoals Sébastien eerder met een volle dertig uit de Caixa-bocht spint en ook Lola doet mee, weliswaar nadat Francky na enige moeite toch ontploft. Zijn laatste woorden: “Zelfs dat lukt niet!” Volgende keer beter Eikelstone! 

Zes spins, teveel Stefkes om bij te houden en misschien nog meer elven op de dobbelsteen gegooid later kennen we de eindstand: Piet finisht ongeveer een halfuur eerder dan alle anderen, Doctor Blackie weet zijn spinloze race om te zetten in een tweede plaats en Stickie Johan klimt ongemerkt op het podium. Team Ikea kan nog net voor Pepsico en ook Dalys betaald haar roekeloosheid duur en eindigt zo zesde maar nadat het meeste publiek het circuit al had verlaten kwam ook Lola nog aan de finish; Helaas, de champagne was dan al lang op.

De nieuwe tussenstand en de vorige verslagen vind je zoals altijd HIER.

Tags: