Formula Dé - Zandvoort

26 juni 2015 - De racers trokken deze keer allen hun oranje geluksondergoed aan want we starten in het land van kaas en klompen op het circuit van Zandvoort. Alle racers verschijnen aan de start voor wat een razendsnelle spannende race belooft te worden. Wint Piet de derde race op rij of komt er deze keer iemand anders als eerste over de meet? Lees vooral verder.

Doctor Blackie start in pole position, gevolgd door Heidi ‘Lola’ Ferrarri en ‘Snow White’ Piet en meeteen worden de motoren tot extremen gepusht: in de tweede bocht loopt Blackie’s bolide zijn eerste punt motorschade op en Piet duwt het pedaal door in de vierde. Er wordt agressief gereden en Piet komt als eerste de vijfde bocht uit — weliswaar met twee punten motorschade en twee punten carrossierieschade — gevolgd door ‘Race’ Thijs en Doctor Blackie. 

Pas in de Mitsubishi bocht begint de pole wat te sukkelen, Piet doet stef eer aan en ook Lawrence schiet tekort om de bocht in te rijden waar Thijs meesterlijk gebruik van maakt en zo de pole neemt. In de laatste bocht van de eerste ronde ziet de pole er helemaal anders uit: Thijs blijft weliswaar ver voorop en wordt op afstand gevoldg door Heidi en Johan. Helemaal achteraan geniet rookie-racer Koen van het mooie duinenzicht. 

Op 7 augustus 1948 vond de eerste autorace, toen nog onder de naam Grand Prix van Zandvoort, plaats op het circuit van Zandvoort maar op 26 juni 2015 ging Piet niet enkel de pitstop in , hij deed dit ook nog eens als enige racer; de annalen van de Formula Dé worden bovengehaald en meteen aangevuld! 

De tweede ronde is weinig spannend tot helemaal op het eind. Thijs rijd ver, ver voorop waardoor zelfs Piet beseft dat het deze keer geen overwinning wordt. Lola blijft op afstand volgen en organisator Team Ikea weet zich ook in de top drie te wringen met Johan in de wielen. De tweede plaats op het schavot wordt uiteindelijk de speler die het best dobbelt en dat blijkt Johan te zijn, gevolgd door Heidi en Sébastien. In de achterhoede volgen Lawrence, Roodkapje, Piet en Koen.

De tussenstand na drie races vind je hier.

Tags: